Kotlety z kaszy gryczanej a la mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do degustacji......

Kotlety z kaszy gryczanej a la mielone

Składniki:

Kotlety z kaszy gryczanej a la mielone

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy gryczanej a la mielone
Zaczynamy najpierw od kapusty czyli musimy ją umyć i pokroić w dość drobno(można pokroić też grubiej).Umyte pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę( można w grubszą kostkę).Potem na rozgrzanej patelni z jedną łyżką oleju smażyć pieczarki, aż puszczą sok. Następnie do pieczarek dodać kapustę i smażyć do miękkości kapusty, doprawić do smaku pieprzem i solą. Pieczarki i kapustę dobrze odcedzić z nadmiaru płynu, ostudzić. W dużej misce połączyć kaszę, pieczarki, kapustę, ser, jajko, pięć łyżek bułki tartej i doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Z gotowych składników formować kotlety, obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron.Takie inne kotlety, ale bardzo smaczne. Najlepiej smakują gorące.