migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Kotlety z brokuła

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Robiłam już kotlety z kalafiora i bardzo nam smakowały więc postanowiłam zrobić też z brokuła. Takie kotleciki są bardzo smaczne i razem z dodatkami stanowią pyszny obiadek. Swoje kotleciki podałam z sosem koperkowym i surówką z kapusty i marchewki

Kotlety z brokuła Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z brokuła

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z brokuła
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na miękko (ale nie rozgotować) w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Ugotowanego brokuła wystudzić a nastepnie rozgnieść widelcem.

Do rozgniecionego brokuła dodać jajka oraz ok 3 łyżek bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.

Następnie z masy uformować kotleciki. Dokładnie otoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Kotlety z brokuła
Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na miękko (ale nie rozgotować) we wodzie z dodatkiem soli i cukru.
Kotlety z brokuła
Ugotowanego brokuła wystudzić a nastepnie rozgnieść widelcem.
Kotlety z brokuła
Następnie z gotowej masy uformować kotleciki.
Kotlety z brokuła
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

warzywa dania