Kotlety z białej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety nie koniecznie muszą kojarzyć się z mielonymi, dobrze od czasu do czasu odstawić mięso na bok i przygotować kotlety z całkiem innych produktów niż do tej pory.

Kotlety z białej fasoli

Składniki:

Kotlety z białej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z białej fasoli
Cebulę i pieczarki kroję w kostkę, podsmażam na patelni i odstawiam do ostygnięcia. Namoczoną na noc fasolę gotuję do miękkości, odsączam i mielę razem z pieczarkami, Dodaję ugotowany ryż, jajka, posiekany koperek, bułkę tartą. Dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem i solą. Formuję kotlety przy pomocy łyżki maczanej w zimnej wodzie. Smażę z obu stron na złoty kolor na dobrze rozgrzanej patelni.