agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Kotlet de volaille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kotlet nadziewany masłem i ziołami

Kotlet de volaille

Składniki:

Kotlet de volaille

 

Sposób przygotowania:

Kotlet de volaille
w miseczce łączymy suszone zioła z wyciśniętym czosnkiem.
Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem tak aby mięso nie "rozleciało " się. Posypujemy delikatnie solą i pieprzem.
Na środku kotleta układamy kawałeczek sera, masła i posypać ziołami. zwinąć w roladkę i pospinać wykałaczkami. ja dla lepszego efektu zszywam je nicią, którą usuwam przed podaniem.
tak przygotowane mięso obtoczyć dokładnie w jajku a następnie bułce tartej(ja robię to 2 razy:)).
Smażyć na rozgrzanym oleju ok 8 minut, tak aby skorupka kotlety była złoto-brązowa.

smacznego:)