Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet mielony z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlet mielony nadaje się na każdą okazję

Kotlet mielony z natką pietruszki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet mielony z natką pietruszki

 

  • 1/2 kg mięso mielone,
  • 4 łyżki natka pietruszki usiekana,
  • 1 szt jajko,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt bułka kajzerka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1/2 szkl bułka tarta,
  • tłuszcz do smażenia,
  • 1/2 szkl mleko

 

Sposób przygotowania:

Kotlet mielony z natką pietruszki
Bułkę kajzerkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą z mleka bułkę, jajko, posiekaną cebulę, roztarty z solą czosnek, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z oby stron na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlet mielony z natką pietruszki
Etap 1
Kotlet mielony z natką pietruszki
Etap 2