WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Kotlet mielony z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo fajny sposób na podanie kotletów mielonych w ciekawszej wersji. Z jajkami na twardo zawijanymi w środku.

Kotlet mielony z jajkiem

Składniki:

Kotlet mielony z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlet mielony z jajkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.

Mięso mielone doprawiamy posiekaną cebulką, solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i jajka. Dokładnie wyrabiamy mięsną masę.

Mięso dzielimy na porcje i w każdej umieszczamy całe jajko. Dokładnie uklepujemy w kulkę i smażymy na głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu.

Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami.