jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Fusilli z gulaszem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny gulasz z grzybami

Fusilli z gulaszem grzybowym

Składniki:

Fusilli z gulaszem grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Fusilli z gulaszem grzybowym
Garść grzybów suszonych wrzucamy do malego garnka dodajemy liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego i gotujemy około godziny lub dzień wcześniej namaczamy je w wodzie by ich nie gotować. Szynkę lub inne mięso wieprzowe kroimy na gulasz , wykładamy do patelni i dodajemy zioła oraz olej i pieczemy do zrumienienia , podlewamy wodą z grzybami i dusimy do uzyskania stopnia aldente uzupełniając od czasu do czasu wodę , kiedy mieso jest już dobre odparowujemy polowę wody i dolewamy szklanke wina , dusimy jeszcze okolo 20 minut i zagęszczamy mąką z odrobiną śmietany. Podajemy z makaronem fusilli i śmmietaną z koprem , która doda do smaku odrobinę charakteru.