Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Frittata 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna propozycja śniadaniowa!

Frittata 2 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Frittata 2

 

  • 1 papryka,
  • 8 pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 3 parówki,
  • 6 jajek,
  • przyprawy: sól, pieprz, chili, bazylia, oregano,
  • 1 łyżka oleju do podsmażenia,
  • garść startego żółtego sera.

Sposób przygotowania:

Frittata 2
1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na łyżce oleju. 2. Dodać pokrojone w kostkę parówki i smażyć przez chwilę. 3. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę (wcześniej umytą i pozbawioną gniazd) oraz pieczarki (umyte i pokrojone w plasterki). 4. Do miski wbić jaja. Przyprawić solą, pieprzem, bazylią, regano i chili. Wymieszać. 5. W naczyniu żaroodpornym umieścić warzywa i zalać jajkami. Posypać startym żółtym serem. Wstawić do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika i piec ok. 10-12 minut. Smacznego!
Frittata 2
Gotowa frittata - doskonała na obfite śniadanie