2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Francuskie ślimaczki serowe z paprykową salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna szybka przekąska na różne okazje..

Francuskie ślimaczki serowe z paprykową salami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie ślimaczki serowe z paprykową salami

 

  • 400 g ciasta francuskiego
  • 150 g sera żółtego podlaskiego
  • 12 plasterków paprykowej salami
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu

Sposób przygotowania:

Francuskie ślimaczki serowe z paprykową salami
Ciasto francuskie rozwałkować na cienki prostokąt.Ser zatrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach,na cieście ułożyć plasterki paprykowej salami posypać serem żółtym i ciasno zawinąć w rulon.Owinać papierem do pieczenia i włożyć na 20 minut do lodówki.Piekarnik rozgrzewamy do 190*c,jajko roztrzepać ,roladę pokroić na plastry posmarować jajkiem i oprószyć rozmarynem suszonym. Włożyć do piekarnika i piec około 20 minut na złocisty kolor. Podawać na ciepło lub na zimno.
Francuskie ślimaczki serowe z paprykową salami
ciasto wałkujemy ukąłdamy plasterki salami oraz sypiemy startym serem
Francuskie ślimaczki serowe z paprykową salami
zawijamy ciasto z farszem w rulonik.......
Francuskie ślimaczki serowe z paprykową salami
smarujemy wierzch ciasta jajkiem posypujemy rozmarynem
Francuskie ślimaczki serowe z paprykową salami
kroimy ciasto z farszem na paski niezbyt cienkie pieczemy