Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Flet z kurczaka w słodko ostrej odsłonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso z słodko ostrym dodatkiem jest miłą odmianą dla tradycji.

Flet z kurczaka w słodko ostrej odsłonie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Flet z kurczaka w słodko ostrej odsłonie

 

Sposób przygotowania:

Flet z kurczaka w słodko ostrej odsłonie
Piersi przecinamy na pół i lekko rozbijamy. Jajko wybijamy do miseczki, dajemy szczyptę soli i pieprzu , dokładnie mieszamy. Panierujemy kotlet najpierw w jajku później w bułce i smażymy. Osączone połówki brzoskwiń posypujemy dość obficie pieprzem cayenne. Do otworu po pestce wkładamy kawałek żółtego sera, układamy na kotlecie dziurką do spodu i dekorujemy paskami żółtego sera. Wkładamy na chwilę do mikrofali, aby się brzoskwinia zagrzała a ser rozpuści. Kto nie ma może to zrobić w gorącym piekarniku.
Flet z kurczaka w słodko ostrej odsłonie
Jeśli ktoś nie lubi ostrych przypraw powinien użyć cayenne symbolicznie.
Flet z kurczaka w słodko ostrej odsłonie
Ser po roztopieniu to nie tylko smak i ozdoba, ale i łącznik z podstawą (kotletem).