Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Flądra pieczona na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Flądra na delikatne białe mięso idealnie nadające się do pieczenia lub smażenia, na dodatek ładnie prezentuje się na talerzu.

Flądra pieczona na maśle

Składniki:

Flądra pieczona na maśle

 

Sposób przygotowania:

Flądra pieczona na maśle
Każdą rybę umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym, po czym skrop sokiem z limonki i posyp tymiankiem, solą oraz pieprzem cytrynowym, flądry odstaw na 2 godz do lodówki.

W rondelku rozpuść klarowane masło, na brytfannę wyłóż zamarynowane flądry uprzednio oczyszczone z nadmiaru przypraw i zalej je płynnym masłem.

Ryby wstaw do nagrzanego do 180stop pieca na 35min, upieczone flądry podawaj z pieczywem.