Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 366]

Filety z suma w panierce jajecznej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smażone filety z suma, prosty, smaczny i szybki piątkowy obiad, w dobrze uprażonej jajecznej panierce będą lekko chrupać.

Filety z suma w panierce jajecznej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filety z suma w panierce jajecznej

 

Sposób przygotowania:

Filety z suma w panierce jajecznej
► Filety dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 4 porcje, następnie natrzeć z obu stron solą i pieprzem. Częsć zamrożonej cytryny zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach i wiórkami cytryny posypać filety z obu stron.

► Widelcem rozbełtać jajka i obtoczyć w nich rybę. Na dużej patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ( żeby się ryba nie przyklejała do patelni ) smażyć do momentu, aż filety z obu stron się zrumienią i przybiorą złoty kolor.
Filety z suma w panierce jajecznej
Na dobrze rozgrzanym tłuszczu ( żeby się ryba nie przyklejała do patelni ) smażyć do momentu - aż filety zrumienią się.
Filety z suma w panierce jajecznej
Filety umyć i pokroić na porcje - natrzeć solą - pieprzem i posypać wiórkami cytryny z obu stron.