eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Filety śledziowe Eli po kaszubsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rolmopsy nadziewane duszoną cebulą z koncentratem pomidorowym.

Filety śledziowe Eli po kaszubsku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filety śledziowe Eli po kaszubsku

 

  • Śledzie przygotowane w/g przepisu z Przepisy.pl

 

  • 8 płatów śledziowych solonych
  • ocet - 0.5 szklanki
  • 1/2 litra wody
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziarnka ziela angielskiego
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 kostki rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr sztuki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka majeranku
  • pieprz
  • cukier
  • 16 wykałaczek

 

 

Sposób przygotowania:

Filety śledziowe Eli po kaszubsku
Płaty śledziowe wymoczyć.Zagotować wodę z octem, liściem laurowym i zielem angielskim i przestudzić.W zalewie moczyć śledzie przez 30 minut i wyjąć. Pół kostki rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem rozpuścić w szklance wrzątku.Cebulę pokroić w piórka i zalać rosołkiem.Do cebuli dodać majeranek , pieprz,sól i dusić aż będzie miękka.Dodać do cebuli koncentrat pomidorowy, doprawić cukrem i solą. Nałóżyć farsz na śledzie, zwinąć jak rolmopsy i każdy spiąć dwoma wykałaczkami.Do pozostałego sosu cebulowego wlać trochę zalewy octowej.Roladki ułożyć w naczyniu, polać sosem cebulowym i odstawić na parę godzin do lodówki.Smacznego!
Filety śledziowe Eli po kaszubsku
Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie.Zalać zalewą octową na 30 minut.
Filety śledziowe Eli po kaszubsku
Na wyjętych z zalewy płatach śledziowych rozłożyć farsz cebulowy.

Tagi:

śledzie