senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Filety śledziowe w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe do przyrządzenia i pyszne :)

Filety śledziowe w sosie pieczarkowym

Składniki:

Filety śledziowe w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Filety śledziowe w sosie pieczarkowym
Filety śledziowe natrzeć czosnkiem, popieprzyć i zostawić na około jedną godzinę. Połówkę marchwi pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki poddusić.
Fileta opiec w mące i jajku. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Przygotować sos:
Dodać marchew do podduszonych pieczarek - dusić razem do miękkości. Śmietanę roztrzepać z jedną łyżką mąki. Wlać do pieczarek i marchwi. Tak przygotowanym sosem polać fileta. Zapiec w piekarniku nagrzanym na ok. 180 st. przez 15-20 minut. Podawać na gorąco !

Tagi:

jajko jajka