Filety kurczaka w tymianku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Piersi delikatnie nacinamy (tak nacinamy, aby nie przeciąć) w najgrubszych miejscach. Następnie solimy i pieprzymy po obu stronach

Filety kurczaka w tymianku

Składniki:

Filety kurczaka w tymianku

 

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1/2 pęczka świeżego tymianku
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Filety kurczaka w tymianku
Piersi delikatnie nacinamy (tak nacinamy, aby nie przeciąć) w najgrubszych miejscach. Następnie solimy i pieprzymy po obu stronach. Tymianek obcieramy z listków i mieszamy z oliwą. Do marynaty wkładamy piersi kurczaka i odstawiamy na 15 min.