PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Filety drobiowe w panierce serowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przedstawiam mój sposób na filety z kurczaka z patelni. Są przepyszne i dlatego uwielbiają je nawet dzieci!

Filety drobiowe w panierce serowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety drobiowe w panierce serowej

 

  • 400g piersi z kurczaka
  • 1 jajko
  • przyprawa uniwersalna naturalna
  • sos sojowy
  • czosnek granulowany
  • przyprawa uniwersalna
  • 2/3 szklanki bułki tartej
  • 1/2 szklanki startego parmezanu

Sposób przygotowania:

Filety drobiowe w panierce serowej
Kurczaka kroimy na małe i cienkie kotleciki, a następnie nacieramy naturalną przyprawą uniwersalną, odrobiną sosu sojowego, czosnku granulowanego i słodkiej papryki. Tak przygotowane mięso maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Smażymy na złoto na oleju rzepakowym.
Filety drobiowe w panierce serowej
Etap 1 Zaczynamy od przygotowania mięsa.
Filety drobiowe w panierce serowej
Etap 2 Następnie przygotowujemy wszystko do panierowania.
Filety drobiowe w panierce serowej
Etap 3 Panierujemy kurczaki w serowej panierce.
Filety drobiowe w panierce serowej
Etap 4 Smażymy na złoto na oleju rzepakowym.