MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Soczysty,smaczny filet z kurczaka , marynowany i gotowany na parze.

Filet z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z kurczaka

 

  • 400g filet z kurczaka
  • 1 łyżeczka ziół suszonych oregano
  • 1 łyżeczka ziół suszonych bazylii
  • 1 łyżeczka pesto czerwonego
  • pieprz,
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej ,łagodnej
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka
Mięso płuczemy,czyścimy z błon i przekrawamy na dwie porcje wzdłuż fileta.Następnie wkładamy do miski i dodajemy zioła:oregano, bazylię,pesto, pieprz i paprykę, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Zamarynowany filet układamy na wkładzie do gotowania na parze. Gotujemy na parze z każdej strony po 7 minut, wykładamy na talerz, dekorujemy natką pietruszki i serwujemy na gorąco. Filet jest soczysty i wspaniale smakuje.
Filet z kurczaka
Mięso opłukujemy ,dzielimy na 2 połówki i marynujemy w ziołach z dodatkiem pesto.
Filet z kurczaka
Mięso gotujemy na parze po 7 minut z każdej strony.