MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z indyka z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Obiad smaczny i zdrowy marynowany filet z indyka z zieloną fasolką.

Filet z indyka z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z indyka z fasolką szparagową

 

  • 300g fileta z indyka
  • 200g fasolki zielonej ( mrożona)
  • 1 czosnek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • oregano, majeranek

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z fasolką szparagową
Opłukane mięso kroimy w kostkę o wymiarach 2 cm , przekładamy do naczynia , dodajemy sól, pieprz. oregano, majeranek i 1 łyżkę oleju, mieszamy o odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny.W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i wsypujemy fasolkę, gotujemy przez 7 minut i odcedzamy, studzimy i przesypujemy do salaterki.Do fasolki wlewamy oliwę i wsypujemy pokrojony na talarki czosnek, dodajemy pieprz i mieszamy.Rozgrzewamy patelnię teflonową i smażymy mięso,mieszając przez 10 minut .Ciepłe dodajemy do fasolki, mieszamy i gotowe.
Filet z indyka z fasolką szparagową
Składnikami dania jest filet z indyka, zielona mrożona fasolka i przyprawy.
Filet z indyka z fasolką szparagową
Mrożoną fasolkę gotujemy w wodzie przez 7 minut z dodatkiem soli.
Filet z indyka z fasolką szparagową
Marynowane mieso smazymy przez 10 minut na patelni teflonowej.
Filet z indyka z fasolką szparagową
Zimną fasolkę przekładamy na salaterkę, dodajemy olej z oliwek i czosnek.