jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Filet pod cebulową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Lubię wymyślać nowe dania, jednocześnie takie by wszystkim smakowały i były szybkie i proste w przygotowaniu.

Filet pod cebulową pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet pod cebulową pierzynką

 

  • Składniki na 2 porcje:
  • 1 podwójny filet z kurczaka,
  • 1 niewielka czerwona cebula,
  • 1 niewielka biała cebula,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • Świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,
  • Świeżo mielona sól morska do smaku,
  • Olej do smażenia,
  • Natka pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Filet pod cebulową pierzynką
Filet dzielimy na 2 części. Delikatnie rozbijamy i oprószamy przyprawami. Tak przygotowany smażymy z obu stron do miękkości. Między czasie przygotowujemy cebulową pierzynkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Tak przygotowana sparzamy, przelewając ją gorąca wodą. Do gotowej dodajemy musztardę oraz ketchup. Dokładnie mieszamy i doprawiamy. Na usmażone filety wykładamy cebulową masę. Dekorujemy i podajemy.
Filet pod cebulową pierzynką
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Przelewamy gorąca wodą
Filet pod cebulową pierzynką
Fileta delikatnie rozbijamy i przyprawiamy
Filet pod cebulową pierzynką
Cebulę łączymy z musztardą i ketchupem. Doprawiamy!
Filet pod cebulową pierzynką
Przyprawione filety smażymy do miękkości z obu stron