Sposób przygotowania:
faszerowane udka z kurczaka
Udka myjemy , delikatnie usuwamy kości. Mięso oprószamy przyprawą delikat.
Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z serem. Cebulę kroimy w kostkę, dusimy.
Dodajemy pokrojone pieczarki, smażymy. Mieszamy z papryką i serem.
Napełniamy farszem udka i spinamy wykałaczkami, formując kształtne porcje.
Pieczemy w foliowym rękawie w piekarniku (170C) ok. 45 minut.
Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z serem. Cebulę kroimy w kostkę, dusimy.
Dodajemy pokrojone pieczarki, smażymy. Mieszamy z papryką i serem.
Napełniamy farszem udka i spinamy wykałaczkami, formując kształtne porcje.
Pieczemy w foliowym rękawie w piekarniku (170C) ok. 45 minut.