justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Fasolka szparagowa z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Fasolka szparagowa z pomidorami

Składniki:

Fasolka szparagowa z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z pomidorami
Fasolkę umyć, odciąć końce, włożyć do lekko osolonego wrzątku. Gotować 10 minut, aby pozostała jędrna. W tym czasie cebule i ząbki czosnku obrać, pokroić w talarki. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć cebulę z czosnkiem i smażyć 3 minuty, aż cebula będzie stanie się lekko szklista. Dodać ugotowaną i osączoną fasolkę. Podgrzać. Warzywa zdjąć z patelni dodać pokrojone w ósemki pomidory. Doprawić ziołami, solą i pieprzem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Posypać rozmarynem.