zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Fasolka po bretońsku na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

A dziś szybka wersja dla wielbicieli fasolki po bretońsku. Dlaczego szybka? A dlatego, że jest na fasoli z puszki.

Fasolka po bretońsku na szybko

Składniki:

Fasolka po bretońsku na szybko

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku na szybko
Do garnka za pomocą sitka przelać wywar. Potem dodać majeranek, liść laurowy oraz ziele i gotować 10 minut.

Gdy wywar się gotuje podsmażyć na patelni boczek. Do wywaru przełożyć mięso z kości oraz boczek i wypłukaną fasolę.

Doprawić do smaku, zagotować razem z koncentratem a na koniec zagęścić fasolkę zasmażką przygotowaną ze smalcu i mąki.

Zagotować i podawać z pieczywem.