Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Fasola z chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolę moczyć 8-9 godzin, następnie gotować do miękkości.

Fasola z chilli

Składniki:

Fasola z chilli

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 250 g drobnej fasoli,
  • 500 g mięsa wołowego,
  • 2 średnie cebule,
  • 1 duża papryka,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • masło do smażenia,
  • sól
  • produkty Galeo:
  • 1/4 łyżeczki chili,
  • 4 łyżeczki czosnku granulowanego,
  • pieprz czarny mielony.

Sposób przygotowania:

Fasola z chilli
Mięso i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać szklankę wody, dusić. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa razem z kukurydzą i koncentratem pomidorowym. Po ok. 2 godzinach dodać odcedzoną fasolę, pieprz, sól i chili. Dusić jeszcze 10 minut, następnie doprawić czosnkiem, wymieszać.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

mięso