pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Fałszywe gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pysznościowe gołąbki bez zawijania

Fałszywe gołąbki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fałszywe gołąbki

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1/2 kg kapusty pekińskiej
  • 1 mały pęczek koperku
  • 1 szklanka surowego ryżu
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 1 jajko
  • sól koperkowa
  • pieprz
  • suszona natka pietruszki
  • 3/4 l bulionu
  • 1 puszka pomidorów

 

 

Sposób przygotowania:

Fałszywe gołąbki
Kapustę pekińską drobno posiekać, posolić i odstawić na 25 minut. po tym czasie odsączyć dokładnie z soku. Ja użyłam wirówki do sałaty. Do kapusty dodać mięso, jajko, kaszę, ryż oraz przyprawy i koperek. Wyrobić. Na patelni rozgrzać olej. Formować kotleciki i podsmażać z obu stron na złoto. Gołąbki przełożyć do garnka, zalać bulionem wymieszanym z pomidorami. Dusić pod przykryciem 25 minut na średnim ogniu.
Fałszywe gołąbki
Kapustę szatkujemy solimy i odstawiamy na 20 minut
Fałszywe gołąbki
Do kapusty dodajemy mięso przyprawy i jajko
Fałszywe gołąbki
Kotleciki z obu stron przesmażamy krótko na złoto
Fałszywe gołąbki
gołabki układamy w garnku i zalewamy bulionem i dusimy