czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Dzidziuś

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Dzieci za nim przepadają:)

Dzidziuś

Składniki:

Dzidziuś

 

  • CIASTO:
  • 5 jajek,
  • 3/4 szkl. cukru,
  • szkl. kisieli o jednakowym smaku,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dzidziuś
1. Jajka z cukrem ubić na parze, porcjami dodawać kisiel. Na koniec dodać proszek. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem i wysmarowaną margarynę. Piec ok. 25-30 min w temp. 170st. 2. Na mleku ugotować gęstą kaszę. Zdjąć z ognia i dodać cukier, dobrze wymieszać. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce kaszy. Na koniec dodać aromat. Masą przełożyć ciasto. Polać polewą.