AnetaŚw

AnetaŚw

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Dyniowe ciasteczka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne mięciutkie ciasteczka z dodatkiem dyniowego puree.

Dyniowe ciasteczka. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dyniowe ciasteczka.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe ciasteczka.
W misce wymieszać razem: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem, dodać jajka oraz puree z dyni i ucierać na jednolitą masę. Na przemian z dyniowym puree dodawać mieszankę mączną. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie, można dosypać mąki- musi być dosyć gęste. Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując w miarę okrągłe ciastka. Piec 15-20 minut w temp. 170-180 stopni C. Gotowe ciasteczka można posypać cukrem pudrem albo polukrować. Po upieczeniu są mięciutkie i w smaku przypominają pierniczki. SMACZNEGO :)
Dyniowe ciasteczka.
Gęste ciasto wykładamy łyżką na papier do pieczenia.
Dyniowe ciasteczka.
Gotowe upieczone ciasteczka nie są idealnie okrągłe, ale za to przepyszne.
Dyniowe ciasteczka.
Upieczone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy.

Tagi:

jajko jajka puree