Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Dwukolorowy deser budyniowy z truskawkam

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny deser dla każdego łasucha

Dwukolorowy deser budyniowy z truskawkam

Składniki:

Dwukolorowy deser budyniowy z truskawkam

 

  • opakowanie budyniu waniliowego
  • opakowanie budyniu truskawkowego
  • 250ml śmietany kremówki (30%)
  • 50g cukru pudru
  • garść truskawek
  • szczypta kakao

Sposób przygotowania:

Dwukolorowy deser budyniowy z truskawkam
Najpierw gotuję budynie - zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy oba smaki są już gotowe przygotowuje pucharki. Jako pierwszy wlewam budyń truskawkowy (do ok 1/3 wysokości szklanki). Truskawki kroję na drobne kawałeczki. Na budyń truskawkowy wlewam budyń waniliowy i wciskam w niego gęsto kawałeczki truskawek. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Wkładam ubitą śmietanę do rękawa cukierniczego i wyciskam porcję śmietany na wierzch każdego deseru. Na czubek sypię odrobinkę kakao do ozdoby.