Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Dwukolorowy biszkopt

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znane ciasto w trochę innych kolorach

Dwukolorowy biszkopt

Składniki:

Dwukolorowy biszkopt

 

  • 5 jaj
  • 1 łyzka oleju
  • 1 łyżka ciemnego kakao
  • 2/3 szklanki cukru
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Dwukolorowy biszkopt
Żółtka ucieramy z cukrem. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać olej dokłądnie wymieszać. Białak ubić na pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Na wyłożoną papierem blaszkę wykładać na ukos paski ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec 10 minut.

Tagi:

biszkopt