Sposób przygotowania:
Duszony kabaczek
1. Kabaczka myjemy, obieramy i kroimy w małą kostkę. Marchewkę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę.
2. Na dużej patelni, na małej ilosci gorącej oliwy, smażymy marchewkę. Mieszamy aby sie nie przypaliła. Przeladamy do wiekszego garnka, podlewamy odrobiną wody, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
3. Cebuę smażymy na oliwie na jasnozłoty kolor. Przyprawiamy do smaku a następnie dodajemy do marchewki.. Kabaczka również smażymy na oliwie na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy do marchewki z cebulą. Do podsmażonych warzyw wlewamy koncentrat pomidorowy ( wymieszany z odrobina zimnej wody), mieszamy, jeszcze chwilę dusimy. Podajemy na ciepło z pieczywem
2. Na dużej patelni, na małej ilosci gorącej oliwy, smażymy marchewkę. Mieszamy aby sie nie przypaliła. Przeladamy do wiekszego garnka, podlewamy odrobiną wody, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
3. Cebuę smażymy na oliwie na jasnozłoty kolor. Przyprawiamy do smaku a następnie dodajemy do marchewki.. Kabaczka również smażymy na oliwie na małym ogniu. Od czasu do czasu mieszamy. Dodajemy do marchewki z cebulą. Do podsmażonych warzyw wlewamy koncentrat pomidorowy ( wymieszany z odrobina zimnej wody), mieszamy, jeszcze chwilę dusimy. Podajemy na ciepło z pieczywem