motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Duszona łopatka w ziołach prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Duszona łopatka w ziołach

Duszona łopatka w ziołach prowansalskich

Składniki:

Duszona łopatka w ziołach prowansalskich

 

Sposób przygotowania:

Duszona łopatka w ziołach prowansalskich
Umyte i osuszone mięso kroimy na dwie części i skrapiamy olejem. Następnie oprószamy czosnkiem granulowanym, kucharkiem, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie delikatnie podpiekamy na rozgrzany oleju razem z posiekaną cebulką. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości na wolnym ogniu. W razie potrzeby podlewamy wodą.

Tagi:

zioła