dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Duszona fasolka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczny dodatek do obiadu.

Duszona fasolka do obiadu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Duszona fasolka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Duszona fasolka do obiadu
Fasolkę oczyszczamy i dokładnie płuczemy. Następnie blanszujemy w osolonej wodzie i dokładnie odcedzamy. W rondlu rozgrzewamy masło. Dodajemy fasolkę i całość chwilę dusimy. Dodajemy sól, pieprz oraz cukier do smaku. Dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy bułkę tartą, mieszamy i dusimy do miękkości. Podajemy na ciepłą. Smacznego.
Duszona fasolka do obiadu
Oczyszczoną fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie.
Duszona fasolka do obiadu
Fasoklkę dusimy na maśle z cukrem, solą, pieprzem i odrobiną bułki tartej.

Tagi:

tarta fasolka