madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Drobiowe kieszonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierś z kurczaka usmażona na tzw. biało z pysznym nadzieniem z sera kiełbasy i natki pietruszki.Świetnie smakuje z dodatkiem ryżu lub gotowanej marchewki.

Drobiowe kieszonki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe kieszonki

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • 2 plastry żółtego sera
  • 1/2 laski kiełbasy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżeczki masła
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe kieszonki
Mięso myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół i robimy w mięsie kieszonki. Przyprawiamy do smaku sola i mielonym czarnym pieprzem. Żółty ser oraz kiełbasę kroimy w kosteczkę i mieszamy z drobno posiekaną natką pietruszki. Farszem napełniamy kieszonki, do każdej wkładamy po łyżeczce masła i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na wolnym ogniu , aby mięso w środku nie było surowe, smażymy kieszonki do momentu aż zaczną się ładnie rumienić z obydwu stron.
Drobiowe kieszonki
Nacinamy piersi i przyprawiamy do smaku
Drobiowe kieszonki
Kroimy ser i kiełbasę a następnie mieszamy z natką
Drobiowe kieszonki
Nadziane kieszonki spinamy wykałaczkami
Drobiowe kieszonki
Smażymy na wolnym ogniu z obydwu stron