misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Deser kefirowo-jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Całość posypać pestkami słonecznika (wyłuskanymi), migdałami oraz melisą....

Deser kefirowo-jagodowy

Składniki:

Deser kefirowo-jagodowy

 

  • 250g świeżych truskawek
  • 125g świeżych malin
  • 125g świeżych jagód lub czerwonych porzeczek
  • 300g kefiru
  • 4 łyżki słodziku lub miodu
  • 3 łyżki wyłuskanych pestek słonecznika
  • 2 łyżki stołowe wyłuskanych migdałów
  • 1 łyżka stołowa posiekanej melisy

 

Sposób przygotowania:

Deser kefirowo-jagodowy
Owoce przebrać, oczyścić, umyć, dokładnie osączyć, przełożyć do dwóch deserowych miseczek. Uprzednio przekroić truskawki na pół lub na cztery części. Kefir posłodzić i polać nim owoce. Całość posypać pestkami słonecznika (wyłuskanymi), migdałami oraz melisą.