alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Deser ajerkoniakowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Deser ajerkoniakowy, deser ajerkoniakowy

Deser ajerkoniakowy

Składniki:

Deser ajerkoniakowy

 

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 3 dag płatków migdałowych
  • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
  • 100 ml ajerkoniaku
  • 8 dag polewy czekoladowej

Sposób przygotowania:

Deser ajerkoniakowy
Płatki uprażyć na suchej patelni. Ubijać śmietanę aż będzie sztywna. Nie przerywając ubijania wsypywać cukier waniliowy. Co jakiś czas dolewać ajerkoniak. Schłodzić. Stopić polewę w kąpieli wodnej. Deser rozłożyć do miseczek, posypać płatkami, polać czekoladą.