Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Delikatna piers z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo lubiane przeze mnie mięso, gdyż jest miękkie i zdrowsze niż panierowane i smażone na oleju

Delikatna piers z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Delikatna piers z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatna piers z kurczaka
mieso myjemy i nacieramy świeżo mielonym pieprzem i jarzynka. Ukladamy mieso w foli aluminiowej, dodajemy troszke soli i na kazdy kawałek miesa kładziemy po łyzce masła i lekko dosalamy, szczelnie zawijamy folie i wkladamy do naczynia zaroodpornego, podlewamy lekko wodą aby folia nie przywarla do naczynia i pieczemy w piekarniku przez 1,5h. Bardzo dobre dla osób z chorą wątroba lub trzustką - takie mieso jest bardzo zdrowe ale oczywiscie nie doprawiamy go tak mocno
Delikatna piers z kurczaka
takie mięso nie jest ciężkostrawne
Delikatna piers z kurczaka
mieso z foli jest delikatne i zdrowe