Gabi

Gabi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Delikatny sos wiosenny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jogurt wlać do salaterki i dodać pokrojoną cebulę, zieleninę oraz lekko ubitą śmietanę.

Delikatny sos wiosenny

Składniki:

Delikatny sos wiosenny

 

  • szklanka kwaśnej śmietany kremowej
  • szklanka naturalnego jogurtu
  • 4 małe dymki
  • czubata łyżka koperku
  • czubata łyżka szczypiorku
  • czubata łyżka natki pietruszki
  • czubata łyżka rzeżuchy
  • czubata łyżka młodych liści ogórecznika lub młodych pędów szczawiu
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatny sos wiosenny
Jogurt wlać do salaterki i dodać pokrojoną cebulę, zieleninę oraz lekko ubitą śmietanę. Doprawić do smaku przyprawami. Trzeba uważać aby sos nei był za ostry, ma być delikatny w smaku. Należy go przygotować ok 10 min. przed podaniem potrawy.

Tagi:

ogórecznik