Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Dorsz pieczony z bananam

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niecodzienne skojarzenie...dorsz i banan

Dorsz pieczony z bananam

Składniki:

Dorsz pieczony z bananam

 

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego(30%)
  • 2 banany
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki suszonego estragonu
  • 1/2 łyżeczki suszonego koperku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Dorsz pieczony z bananam
Filety posmarować oliwą, posolić, popieprzyć i posypać suszonymi ziołami. Koncentrat pomidorowy utrzeć z dodatkiem dwóch łyżek oliwy, cukrem i trzema łyżkami wody. Dodać pokrojone w plasterki banany. Wszystko razem wymieszać. Powstałą masą obłożyć rybę. Pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz. Następnie piec w średnio nagrzanym piekarniku ok, 30 min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko

Tagi:

dorsz