Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie i smaczne domowe chipsy

Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.

 

Sposób przygotowania:

Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.
Ziemniaczki młode obieramy, myjemy a następnie przy pomocy tarki ścieramy na talarki cieniutkie. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy po kilkanaście talarków po czym ogień zmniejszamy, a talarki podpiekamy na złoty kolor pamiętając by przemieszać od czasu do czasu. Wyciągamy upieczone talarki aby odsączyły się z tłuszczu, delikatnie solimy i posypujemy papryką słodką. Smacznego
Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.
Obrane ziemniaczki młode ścieramy na talarki
Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.
wrzucamy na rozgrzany olej i przykręcamy gaz
Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.
Obracamy talarki co pewien czas by ładnie się przyrumieniły
Domowe paprykowe chipsy z młodych ziem.
odsączamy po czym solimy i posypujemy papryką słodką

Tagi:

papryka