zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Domowe lody jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Nastał czas przeproszenia się z maszynka do lodów i przyrządzenie domowych pysznych lodów jagodowych. Lody bez jajek, czyli dla osób mających obawy przed surowymi jajkami.

Domowe lody jagodowe Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Domowe lody jagodowe

 

Sposób przygotowania:

Domowe lody jagodowe
Jagody, cukier puder i glukozę oraz jogurt zblendować w blenderze.

Zimną śmietanę ubić i dodać do masy jagodowej. Delikatnie wymieszać. Przygotować maszynkę do lodów( wcześniej wstawić miskę do zamrażarki na około 24 godziny ), włączyć ją i przez specjalny otwór wlewać masę na lody.

Kręcić lody 30 minut, a potem można jeszcze miskę z gotowymi lodami wstawić dodatkowo na 20 minut. Ja lubię takie od razu z maszynki, więc od razu można nakładać do miseczek i zajadać.
Domowe lody jagodowe
jagody, jogurt, i cukier oraz glukozę zblendować
Domowe lody jagodowe
zimną śmietanę ubić na sztywno w osobnej misce
Domowe lody jagodowe
do masy jagodowej przełożyć bitą śmietanę
Domowe lody jagodowe
kręcić lody w maszynce przez trzydzieści minut
Domowe lody jagodowe
gotowe lody wyjmować łyżką do miseczek i zajadać

Tagi:

lody