Domowe Bruschette (Bake Rolls'y)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zamiast kupować pieczone chlebki - zrób je sama!

Domowe Bruschette (Bake Rolls'y)

Składniki:

Domowe Bruschette (Bake Rolls'y)

 

  • 1 bagietka (najlepiej dobrze wypieczona)
  • oliwa z oliwek
  • przyprawa do Bruschetty Prymat (skład: czosnek, papryka słodka, oregano, bazylia, cebula, sól, oliwa z oliwek)
  • pędzelek

 

Sposób przygotowania:

Domowe Bruschette (Bake Rolls'y)
1) Kroimy bagietkę na bardzo cienkie plasterki. 2) Do miseczki wlewamy 5-6 łyżek oliwy i ok. 2 łyżeczki przyprawy do Bruschette, mieszamy. 3) Każdy krążek smarujemy z jednej strony, pędzelkiem maczanym w sporządzonej przyprawie. 4) Krążki układamy na papierze do pieczenia na dużej brytfannce. 5) Pieczemy 7-9 min na termoobiegu w temp. 180 st. aż do zarumienienia. Smacznego! Przepis jest dobrą alternatywą, na kupowane w sklepach produkty tego typu (Bake Rolls'y, Bruschette). Szybko i tanio można sporządzić je w domu. Idealna przekąska na imprezie.

Tagi:

przyprawy