kasiuleczka

kasiuleczka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Gulasz z wątróbki drobiowej 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe danie obiadowe.

Gulasz z wątróbki drobiowej 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z wątróbki drobiowej 2

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki drobiowej 2
1. Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Smażyć 5 - 10 min na rozgrzanym oleju. 2. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. 5. Paprykę pokroić w kostkę. 4. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, a następnie dodać pieczarki i paprykę. Smażyć ok. 5 minut. 5. Wszystko razem przełożyć do rondla. Podlać wodą i dusić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Gulasz z wątróbki drobiowej 2
Cebulę, pieczarki i paprykę podsmażamy na oleju.
Gulasz z wątróbki drobiowej 2
Wszystkie składniki przekładamy do garnka.
Gulasz z wątróbki drobiowej 2
Całość podlewamy wodą i dusimy. Doprawiamy do smaku.