motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gulasz z pieczarkami i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne samodzielne danie z łopatki i papryki. Można go podawać w formie obiadu lub na imprezach jako gorące danie.

Gulasz z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz z pieczarkami i papryką

 

  • papryka czerwona
  • 60 dkg łopatki
  • 60 dkg pieczarek
  • olej do smażenia
  • kostka rosołowa
  • vegeta
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka ketchupu
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami i papryką
Przygotowane mięso dokładnie myjemy i osuszamy, następnie kroimy w grubszą kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju.

Pieczarki obieramy i kroimy, smażymy na oleju i doprawiamy. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową, podsmażone mięso i pieczarki. Gotujemy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę.

Jak wszystko będzie miękkie dodajemy przecier wymieszany z ketchupem.

Zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku.
Gulasz z pieczarkami i papryką
Osuszone mięso kroimy i smażymy na tłuszczu
Gulasz z pieczarkami i papryką
Pokrojone pieczarki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Gulasz z pieczarkami i papryką
Wszystko przekładamy do garnka razem z kostką rosołową
Gulasz z pieczarkami i papryką
Gulasz z pieczarkami i papryką
Dodajemy przecier wymieszany z ketchupem