iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Gulasz z szynki z papryką, cukinią i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Gulasz do bogato duże kawałki mięsa do tego dużo czerwonej papryki, pieczarki i plastry młodej cukinii. Taki gulasz najlepiej smakuje z chlebem ale możemy także podać go z ziemniakami czy kaszą.

Gulasz z szynki z papryką, cukinią i pieczarkami

Składniki:

Gulasz z szynki z papryką, cukinią i pieczarkami

 

  • 1 kg mięsa z szynki

 

 

  • 2 cebule

 

 

 

  • sos pomidorowy

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z szynki z papryką, cukinią i pieczarkami
Mięso z szynki myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju z każdej strony. Dodajemy posiekany czosnek i pokrojoną cebulę.

Dodajemy pokrojoną w paseczki czerwoną paprykę i pieczarki w całości a większe krojone na pół. Chwilę smażymy doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy liść i ziele angielskie. Zalewamy sosem pomidorowym. Dusimy.

Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do gulaszu .Jeszcze raz doprawiamy sola , pieprzem i paprykami.

Dusimy do miękkości mięsa.