primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Gulasz z serc drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis na szybkie i smaczne danie, które przy okazji łatwo wykonać i nie wymaga wielu składników. Polecam.

Gulasz z serc drobiowych

Składniki:

Gulasz z serc drobiowych

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc drobiowych
Serca pokroić i podsmażyć na oliwie. Następnie podlać wodą i dusić na niewielkim ogniu przez kilkanaście minut. Dodać kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, a także liść laurowy. Dusić nadal.

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na niewielkiej ilości oliwy. Paprykę pokroić bardzo drobno. Połączyć wywar z serc wraz z cebula i paprykę. Doprawić solą, pieprzem i papryką słodką.

Na koniec zagęścić wodą z mąką.