luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Gulasz z indyka na ostro

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszny pikantny gulasz na chłodne jesienne dni.

Gulasz z indyka na ostro

Składniki:

Gulasz z indyka na ostro

 

  • 600 gr mięsa z uda indyka
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 200 gr pieczarek
  • przyprawa do gulaszu
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 łyżeczka słodkiej papryczki mielonej
  • majeranek
  • 1 mały por
  • garść natki z selera
  • puszka groszku
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej.
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka na ostro
Mięso oczyścić , pokroić na małe kawałeczki i przysmażyć na tłuszczu z przyprawą do gulaszu. Przełożyć do garnka, następnie przysmażyć pieczarki i cebulę, dodać do mięsa, pokroić por i marchewkę dodać przyprawy i drobno posiekaną papryczkę chili , podlać wodą tyle by mięso i warzywa się zanurzyły . Gotować pod przykryciem ok 40 min, na koniec dodać groszek i koncentrat pomidorowy oraz mąkę kukurydzianą do zagęszczenia.
podawać z pieczywem.