przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Gulasz z kiszoną kapustą i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sycąca potrawa na zimowy czas

Gulasz z kiszoną kapustą i ziemniakami

Składniki:

Gulasz z kiszoną kapustą i ziemniakami

 

  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 4 ziemniaki
  • 1 puszka pomidorów
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • listek laurowy
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • natka pietruszki
  • kilka łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Gulasz z kiszoną kapustą i ziemniakami
Kapustę kroimy, zalewamy szklanką zimnej wody, Cebulę kroimy w kostkę po czym dodajemy do kapusty. Dodajemy również przyprawy. Gotujemy 15 minut, po czym dodajemy pokrojone pomidory z puszki. Nadal gotujemy na średnim ogniu.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i podgotowujemy chwilę w osolonej wodzie. Mięso kroimy w kostkę, i podsmażamy na oleju.Dodajemy do kapusty i gotujemy do miękkości. Wówczas do kapusty dodajemy również podgotowane ziemniaki. Doprawiamy w miarę potrzeb. Dodajemy śmietanę. Przed podaniem, na talerzu posypujemy posiekaną natka pietruszki.