pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz z dziczyzny z grzybkami suszonymi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

gulasz z karkówki z dzika garowany z suszonymi grzybami

Gulasz z dziczyzny z grzybkami suszonymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z dziczyzny z grzybkami suszonymi

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z dziczyzny z grzybkami suszonymi
Grzyby suszone zalewamy letnią, przegotowaną wodą. Karkówkę z dzika kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Wrzucamy dziczyznę. Na dużym ogniu przesmażamy ciągle mieszając. Gdy dziczyzna zacznie puszczać soki przekładamy ją do szybkowaru lub garnka. Doprawiamy przyprawami ziołowymi. Na patelnię wlewamy pozostały olej. Wrzucamy cebulę pokrojoną kostkę. Rumienimy po czym dodajemy grzybki pokrojone w paski. Smażymy kilka minut i wlewamy wodę z grzybków. Chwilę dusimy i całość przelewamy do szybkowaru (lub garnka). Dziczyznę garuję 25 minut na najwyższym stopniu. Podałem z ugotowaną kaszą jęczmienną. Smacznego.
Gulasz z dziczyzny z grzybkami suszonymi
Suszone grzyby przekładam do miseczki i zalewam wodą
Gulasz z dziczyzny z grzybkami suszonymi
Dziczyznę kroję w kostkę i przyprawiam solą oraz pieprzem
Gulasz z dziczyzny z grzybkami suszonymi
Na rozgrzanej patelni podgrzewam kawałki dziczyzny
Gulasz z dziczyzny z grzybkami suszonymi
Dodaję pozostałe składniki i zalewam wodą z grzybów