LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

gulasz z groszkiem i peczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobre i sycace danie obiadowe w sam raz na zimowe wieczory

gulasz z groszkiem i peczarkami

Składniki:

gulasz z groszkiem i peczarkami

 

  • 1/2 kg miesa gulaszowego(ja uzylam szynki)
  • 1 cebula
  • 25 dag pieczarek
  • puszka groszku konserwowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • maka krupczatka zmieszana z sola,pieprzem i papryka
  • smalec lub olej do smazenia
  • zielenina

Sposób przygotowania:

gulasz z groszkiem i peczarkami
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostke, posypujemy maka z przyprawami
i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, aż będzie rumiane. Cebule kroimy w
piórka i dodajemy do miesa, smażymy razem ok.5 minut. Podlewamy wodą i dusimy
pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso bedzie miękkie dodajemy pokrojone
pieczarki, odsączony groszek i podlewamy sokiem pomidorowym. Przyprawiamy do
smaku.Dusimy razem aż wszystkie składniki beda miekkie. Przed podaniem
posypujemy zielenina.