agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Gulasz wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jedna z ulubionych potraw mojej rodziny, która dość często gości w mojej kuchni.

Gulasz wołowy

Składniki:

Gulasz wołowy

 

  • mięso wołowe gulaszowe 3/4 kg
  • sól pieprz 1 szczypta
  • papryka mielona słodka 1 łyżeczka
  • olej do smażenia
  • papryka kolorowa 3 szt
  • kukurydza 3 łyżki
  • pieprz cayenne 1 szczypta
  • pieczarki ok 10 szt

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy
Mięso wołowe opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i dobrze podsmażyć mięso, pod koniec posypać szczyptą soli i pieprzu oraz papryką mieloną słodką. Podlać gorącą wodą (tak aby przykryło mięso), dodać paprykę mieloną słodką, pieprz cayenne i dusić ok 60 minut lub do miękkości mięsa. Papryki kolorowe oczyścić z pestek. Pokroić w kostkę, dodać do mięsa wraz z kukurydzą , wymieszać i dusić do miękkości mięsa. Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki, pokroić w ćwiartki i podsmażyć na łyżce masła. Dodać do pozostałych składników na kilka minut przed zakończeniem duszenia. Podałam z ryżem. Smacznego:)