misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Gulasz wieprzowy z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

następna wersja gulaszu,tym razem z wieprzowiną i wątróbką...

Gulasz wieprzowy z wątróbką

Składniki:

Gulasz wieprzowy z wątróbką

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z wątróbką
Wieprzowinę i wątróbkę opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić. Wieprzowinę obtoczyć w kaszy i podsmażyć na oleju najpierw samą, a potem razem z obranymi i posiekanymi cebulę i czosnkiem. Przełożyć do garnka posolić, dodać przyprawy i masło. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy mięso będzie prawie miękkie, włożyć wyjętą z mleka i opłukaną wątróbkę. Dusić jeszcze 15 minut. Jeśli trzeba – dosolić.